Hoe voorkom je striae?

Striae na de zwangerschap is één van de ergste nachtmerries voor vrouwen die veel om hun uiterlijk geven. Deze striemen ontstaan doordat de huid niet snel genoeg mee kan groeien met de buik. In dit artikel lees je wat meer over het aankomen tijdens de zwangerschap en hoe je Striae kunt voorkomen.

Tijdens de zwangerschap proberen veel vrouwen het gewicht enigszins onder controle te houden. Men eet extra gezond en gaat veel sporten. Het gemiddelde gewicht van een volwassen vrouw van 170 centimeter is anno 2016 65kg. Tijdens de zwangerschap komt hier gemiddeld 11kg bij. Vooral de eerste maanden komt er veel vet bij op de bovenbennen, billen en heupen. Dit zit in de natuur van de mens. Dit extra vet wordt opgeslagen door het lichaam zodat het lichaam dit kan aanspreken bij tijden van een voedseltekort. Dit was vroeger handig maar is tegenwoordig overbodig in deze welvarende westerse wereld. Het opslaan van het extra vet is nu vooral lastig omdat kleding niet meer past.

Vrouwen komen dus 11kg aan wanneer ze zwanger zijn. De grootte van het kind is niet afhankelijk van hoeveel je aankomt. Iemand die 13kg aankomt kan een kleine baby krijgen en iemand die 10kg aankomt een hele grote. Naast het gewicht van de baby wat je aankomt zorgen de volgende punten ook voor een gewichtstoename: Placenta, borsten, bloed en vet. De 11kg die je aankomt is slechts een richtlijn maar kan iets verschillen. Kom je significant meer aan dan zal dit overtollig vet zijn wat je dus niet automatisch verliest.

De kans op striae tijdens de zwangerschap is relatief hoog. Het hebben van striae is niet slecht voor je maar is erg lelijk. Je kunt de volgende tips gebruiken om de striae te voorkomen.

Speciale Olie

Er is speciale verzorgende olie op de markt beschikbaar die striae voorkomt. Dit wordt voorkomen doordat de huid niet uitdroogt en soepel blijft. Doordat de huid vochtig is scheurt deze niet.

Douche niet te heet

Door heet te douchen droogt je huid uit. Een uitgedroogde huid scheurt sneller dan een vochtige huid. Het advies van ons is om lauw te douchen en na het douchen de huid te verzorgen met de daarvoor bestemde olie

Scrubben

Een tip die niet iedereen weet of gebruikt is scrubben. Door te scrubben stimuleer je de celvernieuwing van je huid. Door celvernieuwing voorkom je striae.

Kraamzorg

Ben jij nu zwanger en woon je in de Randstad? Ga dan snel naar deze website. Daar kun je eenvoudig je kraamzorg regelen en bevalt het altijd!